Over Penthecilia

Penthecilia fungeert als onafhankelijk intermediair tussen de farmaceutische industrie enerzijds en huisartsen, specialisten en onderzoekers anderzijds.

Door haar onafhankelijke positie en jarenlange ervaring met het uitvoeren van klinisch wetenschappelijk (geneesmiddelen)onderzoek biedt Penthecilia dienstverlening van een hoge kwaliteit.

De dienstverlening voldoet aan alle vigerende eisen zoals Good Clinical Practice (GCP), de Wet Medisch Wetenschappelijk Onderzoek bij mensen (WMO) en de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Penthecilia is inzetbaar bij zowel het project management, subject management als het data management.
De patiënt of proefpersoon staat voor Penthecilia centraal. Het waarborgen van de veiligheid van de patiënt is essentieel. Goede informatie uitwisseling met de proefpersoon, de onderzoeker en overige betrokkene is hierbij essentieel. Penthecilia functioneert hierbij als een spin in een web en verbind alle disciplines zodat iedereen op eenduidige wijze het onderzoek uitvoert.

De dagelijkse leiding van Penthecilia is in handen van Cecilia Huisman. Zij heeft meer dan 23 jaar werkervaring in de opzet en uitvoering van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Daarbij is zij ICH-GCP gecertificeerd en heeft zij het certificaat voor researchverpleegkunde behaald aan de post HBO opleiding te Rotterdam.
Cecilia Huisman is tevens GCP trainer, docent en praktijkadviseur aan de post HBO opleiding voor researchverpleegkunde/CRC te Rotterdam, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Researchverpleegkundigen (NVRV) en voorzitter van de Dutch Chapter van de Association for Clinical Research Professionals (ACRP).

Voor informatie over GCP trainingen voor onderzoekers ga naar training en coaching.
Voor informatie over inhuren van ondersteunend personeel ga naar dienstverlening.


Cecilia Huisman

Oprichter en directeur van Penthecilia BV, sinds 2000.

Cecilia heeft meer dan 23 jaar ervaring als in de opzet en uitvoering van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Cecilia is een van de eerste vrijgevestigde researchverpleegkundige in Nederland.

Vanaf 1990 tot 2000 was zij werkzaam in het voormalig Academisch Ziekenhuis Rotterdam (thans Erasmus MC) op de afdeling Hematologie.
Zij was in 1990 een van de eerste researchverpleegkundige werkzaam in dit ziekenhuis op lokatie Dijkzigt. In deze periode heeft zij een ruime ervaring in het begeleiden en coördineren van klinisch wetenschappelijk onderzoek opgedaan, voor zowel fase 1, 2 als fase 3 onderzoek.

Naast praktijkervaring is Cecilia tevens docent, praktijkadviseur aan de opleiding voor researchverpleegkunde/clinical research coördinator (CRC) te Rotterdam en GCP trainer voor onderzoekers en onderzoeksmedewerkers.

Zie voor uitgebreide informatie haar CV (pdf).